top of page

Market Research Group

Public·8 members

How to Spice Up Your Bubci with Different Sauces and Seasonings



KORAK 1: Očišćene i na veličinu zalogaja isečene bubce , zajedno sa korenastim povrćem, spustiti u hladnu i slanu vodu da sve ogrezne, poklopiti i kuvati do vrenja. Tada smanjiti temparaturu i krčkati na tihoj vatri kao svaku supu, uz povremeno mešanje. Kuvati dok bubci potpuno ne omekšaju. Ako tečnost uvri pre nego je meso gotovo, dodati još malo vode i nastaviti kuvanje. Dužina kuvanja zavisi od mnogo toga, zavisno da li su od mlađih pilića, ili onih vremešnih, po starosti, bližih kokama i sl. Treba znati da, ne smeju ni da se prekuvaju, jer ako preterate, bubci će postati tvrdi, gumeni i njihov ukus će biti uništen. Najsigurnije je tokom kuvanja proveriti u kojoj su fazi. Čim čačkalica ili viljuška lako prolazi kroz meso, sklanjajte ga sa vatre. Ukoliko je bubac od mlađe piletine kuva se za oko 30-40 minuta, računajući od trenutka ključanja. Gotove bubce izvaditi a u preostalu tečnost ubaciti rezance i poslužiti kao supu.




bubci



BUBCI( tripice) - predstavljaju meso želuca životinje. Goveđi bubci imaju znatnu nutritivnu vrednost,jer sadrže velike količine proteina (čak 18%), a vrlo malu količinu masti (oko 1%). Budući da u sebi sadrže mnogo vezivnog tkiva, ponekad mogu izazvati simptome otežanog varenja. Za prave gurmane nije potrebno isticati kako bubci mogu predstavljati jeftin, ali ukusan i fin obrok. To je ujedno i obrok u kome mogu uživati i osobe koje zbog problema sa hiperholesterolemijom i gihtom ne smeju da konzumirati ostale iznutrice.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page